Een bezoek aan het Nationale Park De Hoge Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is uniek in de wereld, door de combinatie van natuur en kunst. Het is de plek om rust te ervaren, bijzondere landschappen en wilde dieren te zien, maar ook om deel te nemen aan georganiseerde activiteiten als excursies, rondleidingen, workshops en evenementen. Uiteraard kun je de overweldigende natuur van het 5.400 hectare tellende Park ook op eigen gelegenheid te verkennen, bijvoorbeeld op een gratis Witte Fiets. De verschillende landschappen wisselen elkaar continu af; tijdens een tocht door het Park kom je door gevarieerde bossen, over heidevelden, grasvlakten en buitenlands aandoende stuifzandgebieden. In het nieuwe multifunctionele publieksgebouw zijn het nieuwe Parkrestaurant, het informatiecentrum, ontvangst- en educatieruimten en de Parkwinkel gevestigd.

Wat kan je doen in het Nationale Park De Hoge Veluwe?

Het Nationaal Park De Hoge Veluwe is een beschermd gebied in Nederland, bekend om zijn adembenemende natuurlijke schoonheid en overvloedige flora en fauna. Dit uitgestrekte park is ideaal voor wie op zoek is naar ontspanning en verkenning, omdat het zowel een rustige sfeer als spannende activiteiten biedt. Met zijn uitgestrekte bossen, duinen, heidevelden en zandverstuivingen is De Hoge Veluwe een van de grootste parken van Europa. Bezoekers kunnen profiteren van meer dan 50 km aan wandelpaden om de verschillende terreinen van het park te verkennen. Daarnaast kunt u fietsen huren om verder te verkennen of gewoon ontspannen op een van de vele prachtige stranden. Het park beschikt ook over een rijke vegetatie, waaronder berkenbomen en hoog fluweel, die zorgen voor een overvloed aan unieke flora en fauna.

Waar ligt de Hoge Veluwe?

De Veluwe is een regio in het midden van Nederland, bekend om zijn uitgestrekte bossen en heidevelden. De Hoge Veluwe, oftewel Nationaal Park de Hoge Veluwe, is een van de bekendste nationale parken van het land. Gelegen ten noordwesten van Arnhem en beslaat 13.000 hectare, het is een populaire bestemming voor natuurliefhebbers en buitenavonturiers.

Hoe groot is de Hoge Veluwe?

De Hoge Veluwe is het grootste nationale park van Nederland. Het is gelegen in de provincie Gelderland en heeft een oppervlakte van 5.400 hectare. Het park bestaat uit bossen, zandverstuivingen en heidevelden en biedt een leefgebied voor vele diersoorten. Naast de natuurlijke schoonheid zijn er ook verschillende culturele monumenten te vinden binnen de grenzen van het park.

Een van de grootste trekpleisters op de Hoge Veluwe is het Kröller-Müller Museum. Dit museum herbergt een grote collectie kunst van Vincent van Gogh en andere Europese meesters uit de late 19e en vroege 20e eeuw. Bezoekers kunnen ook genieten van fietsen of paardrijden over een van de vele paden die door dit prachtige landschap lopen.

Welke dieren leven er op de Hoge Veluwe?

Het park heeft veel voorkomende soorten die in Nederland voorkomen zoals vossen, dassen, wilde zwijnen, reeën, edelherten en hazen. Daarnaast herbergt de Hoge Veluwe veel verschillende vogelsoorten zoals eksters, gaaien en patrijzen. Het bevat ook verschillende reptielen, waaronder ringslangen en hagedissen.

Naast deze dieren die het hele jaar door in het park leven, zijn er ook trekvogels die in het voor- en najaar op doorreis zijn vanuit Afrika of Scandinavië.

Wat te doen Hoge Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is een van de grootste en meest diverse natuurgebieden van Nederland. Het is gelegen in de provincie Gelderland en biedt een breed scala aan activiteiten voor bezoekers, van ontspannen wandelen door bossen tot meer avontuurlijke tochten over heide. Voor wie op zoek is naar iets om te doen, de opties zijn eindeloos!

Om te beginnen kunnen bezoekers dit prachtige park te voet of per fiets verkennen. Met kilometerslange fietspaden kunt u zo ver gaan als uw voeten u brengen. Ook is het op diverse locaties mogelijk om fietsen te huren zodat je geen eigen uitrusting mee hoeft te nemen. Daarnaast zijn er door dit unieke landschap aangewezen wandelpaden met verschillende moeilijkheidsgraden. Of het nu gaat om een ontspannen wandeling door het bos of een lange dagtocht door de heuvels, er is hier voor elk wat wils.

Bedrijfsnaam: Nationale Park De Hoge Veluwe
Contactpersoon: Sabine Bootsma
Adres Apeldoornseweg 250
Postcode 7351TA
Plaats Hoenderloo
Telefoonnummer 0553788100
Website Bezoek website
Contact Neem contact op met: Nationale Park De Hoge Veluwe
Tip een vriend(in) Deze advertentie doorsturen
Geplaatst op 01-11-2019
Deze advertentie is 3241 bekeken